Lansare de carte – Cain (Jose Saramago)

Astazi, 8 mai, ora 18:00, la Cinema Eforie din Bucuresti (Str. Eforie, nr. 2), va avea loc lansarea ultimului roman al lui Jose Saramago, Cain, aparut recent la Polirom, in seria de autor dedicata scriitorului portughez.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman si Ambasada Portugaliei la Bucuresti, in cadrul Festivalului Filmului European.

Lansarea romanului va avea loc in deschiderea proiectiei filmului “Jose si Pilar”, regizat de Miguel Goncalves Mendes, si ii va avea ca invitati pe Cristian Teodorescu si Bogdan-Alexandru Stanescu.

Cain, ultimul roman al autorului portughez, reinterpreteaza povestea biblica a lui Cain si Abel, punand-o in scena intr-o maniera moderna, mai putin conventionala. Dupa ce isi ucide fratele si este condamnat la pribegie vesnica, Cain cutreiera lumea si timpurile, perturband vietile unei serii de personaje cunoscute precum Noe, Moise sau Isaac.

„Ca si in romanul sau Evanghelia dupa Isus Cristos, Saramago recreeaza in Cain povesti cunoscute de toata lumea, dar o face tot timpul atent la puterea lor si la puterea misterioasa a povestitului. Departe de a le rastalmaci ori de a le trunchia, le schimba la nesfirsit perspectiva, ca in lumina iluzorie si tot timpul schimbatoare a unei prisme.” (The New York Times)

Din pacate acesta este si va ramane ultimul roman al lui Saramago, care s-a stins din viata in 2010, insa romanul reprezinta o incheiere prodigioasa pentru cariera remarcabila a scriitorului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s