Lansare de carte – Marea Casa (Nicole Krauss)

Astazi, 11 mai, la ora 14:00, la cafeneaua Vecchio 1812, editura Humanitas Fiction va lansa volumul Marea Casa de Nicole Krauss.

„Un roman elegiac, plin de detalii senzoriale acute, care emana intensitate emotionala. Marea casa dezvaluie viziunea tragica a lui Nicole Krauss, ca niciodata pana acum. Romanul este un exercitiu de mers pe sarma la o mare inaltime, numai ca sarma a fost inlocuita de nervii intinsi la maximum ai cititorului, care urmareste totul cu sufletul la gura.” (New York Times Book Review)
In cadrul evenimentului, actrita Andreea Bibiri va citi un fragment din roman, iar Maria Raducanu va oferi un final muzica. De asemenea, vor vorbi Andreea Esca, Denisa Comanescu, Andreea Rasuceanu si Alex Stefanescu.
Romanul, tradus in peste 30 de tari, se bucura deja de numeroase distinctii.
Acesta este:
  • Bestseller New York Times
  • Finalist National Book Award
  • Finalist Orange Prize 2011
  • Castigator ABA Indies Choice Honor Award in Fiction 2011
  • Castigator Anisfield-Wolf Award 2011
  • BEST BOOK OF THE YEAR in New York Times, Seattle Times, San Francisco Chronicle, The Atlantic, St. Louis Post Dispatch si pe site-urile Barnes & Noble, Amazon, The Oregonian, Book Page

Nicole Krauss  s-a nascut in Brooklyn, in 1974, si a crescut in Long Island.

In 1992 este primita la Stanford University, unde obtine o diploma de excelenta in literatura engleza si scrie poezie sub indrumarea poetului Joseph Brodsky. In 1993 debuteaza ca poeta si pana in 2002 scrie in primul rand versuri, numarandu-se in acel an printre finalistii la Yale Younger Poet’s Prize.

Primul sau roman, Un barbat intra in camera (Man Walks into a Room), apare in 2002, fiind tradus pana in prezent in peste 15 limbi. In anul 2005, publica romanul Istoria iubirii (The History of love), ulterior tradus in peste 35 de limbi, pentru care primeste William Saroyan International Prize for Writing si Prix du Meilleur Livre Étranger (Franta). Romanul este desemnat „Cartea anului” de site-ul Amazon.com si se numara printre cartile finaliste la Orange Prize for Fiction, Prix Femina Étranger si Prix Médicis Étranger, aflandu-se si pe lista lunga a International IMPAC Dublin Literary Award 2007. Tot in 2007, prestigioasa revista Granta o include pe Nicole Krauss printre cei mai buni tineri scriitori americani. Cel de-al treilea roman al lui Nicole Krauss, Marea casa (Great House, 2010), se bucura de un enorm succes de critica si de public.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s