Literatura si cinema la Bookfest 2012

Bookfest 2012

A venit randul celei de-a VII-a editii a Salonului International de Carte Bookfest. Timp de 5 zile avem intalnire la Romexpo cu multe carti frumoase, edituri, distribuitori de carte, tipografi. Ne intalnim si cu Franta, care este invitatul de onoare al acestei editii.

Data de 30 mai va reprezenta startul unui program maraton ce cuprinde nu mai putin de 300 de evenimente: lansari de carte, sesiuni de lectura si intalniri cu personalitati ale lumii literare romanesti si internationale, concerte, proiectii cinematografice, reprezentatii de teatru pentru copii si cursuri de limba franceza.

Cu cine ne intalnim la Bookfest?

Pe 30 si 31 mai ii vom putea intalni la evenimentele de lansare pe Horia-Roman Patapievici si Mircea Cartarescu. In urmatoarele zile, vor avea ocazia de a-i revedea si asculta pe Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu si Lucian Boia, la prezentarile volumelor pe care acestia le vor lansa in cadrul programului Bookfest.

Din partea tarii invitate, si-au confirmat prezenta la intalnirea cu vizitatorii Bookfest 2012 producatorul si moderatorul de emisiuni culturale Bernard Pivot, autorii Michel Houellebecq, Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra si Yann Apperry, editorul Jean Mattern (responsabilul cu literatura straina al Editurii Gallimard) si academicianul Dominique Fernandez (autorul volumului „Rapsodia romana”).

Literatura si cinema?

Da, in pavilionul C3, cartea se va intalni in fiecare zi cu filmul de arta. Bookfest lanseaza anul acesta vizitatorilor invitatia de a viziona, gratuit, pelicule cinematografice avand la baza scenarii adaptate dupa opere ale unor cunoscuti autori francezi. Pintre productiile anuntate se afla si filmul realizat dupa volumul “Particulele elementare” al lui Michel Houellebecq.

Conexiunea dintre literatura si film va fi dezbatuta si de catre reprezentantii Observatorului Cultural, pe 31 mai, in seria de evenimente Formula 3.

Program

Bookfest ne asteapta pe 30 si 31 mai (miercuri si joi), intre 10:00 si 20:00, pe 1 si 2 iunie, intre 10:00 si 22:00, iar pe 3 iunie, intre 10:00 si 20:00.

Intrarea este libera.

 

Mai multe detalii gasiti pe: http://www.bookfest.ro/

Anunțuri

Un gând despre „Literatura si cinema la Bookfest 2012

  1. Pingback: Lansare de carte – Ultimul tango la Buenos Aires (Justina Irimia) « bookcritics

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s