Lansare de carte – Ultimul tango la Buenos Aires (Justina Irimia)

Nu am fost vreodata la Buenos Aires si, cu toate acestea, povestile despre acest oras m-au fascinat intotdeauna. Mi se pare un oras complex, energic si seducator, ale carui istorii as putea sa le ascult pana tarziu in noapte. Si, de aceea, noua carte a Justinei Irimia mi-a captat atentia.

Ultimul tango la Buenos Aires – O metropola exotica pe intelesul tuturor” este un roman scris ca urmare a celor doi ani petrecuti de tanara in capitala Argentinei. Desi aceasta a vizitat 27 de tari pana in prezent si nenumarate orase, Buenos Aires a fost singurul despre care a simtit ca trebuie sa scrie.

De ce ati citi aceasta carte?

„E o sansa ca cineva care are inteligenta, spirit de observatie, bucuria descoperirii si verva povestirii sa te ia ca insotitor intr-o calatorie pe care n-ai facut-o si pe care, poate, n-ai s-o faci niciodata. Acesta e cazul Justinei Irimia si al cartii ei pline de parfumurile stranietatii. Caci Buenos Aires este capitala unui soi de exil al Europei pe continentul Americii Latine. Si cum numai un mare exilat isi scrutează neobosit conditia in speranta ca va intelege, odata si odata, ce e cu el, cartea Ultimul tango la Buenos Aires va invita sa faceti aventura unei lumi narcisiace, care-si traieste patetic dislocarile, o lume care, cum spune autoarea, «se adora si se critica permanent».“ (Gabriel LIICEANU)

Despre lansare

Ultimul tango la Buenos Aires – O metropola exotica pe intelesul tuturor” va fi lansata sambata, 2 iunie, ora 19.00, in cadrul Salonului International de Carte Bookfest 2012.

Despre autoare

Justina Irimia s-a nascut la Bucuresti in 1981. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti in 2005. A studiat timp de un semestru la Université Paris 12. In prezent este editor la Sectia engleza din cadrul Radio Romania International. A publicat articole si in Dilema si Observator Cultural.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s