Denise Mina castiga premiul Theakston Old Peculier pentru cel mai bun roman politist al anului

 Saptamana trecuta, Denise Mina a castigat premiul Theakston Old Peculier pentru cel mai bun roman politist al anului si suma de 3.000 de lire, aferente acestuia, cu cel de-al noualea roman al sau, „The end of the Wasp season” (Sfarsitul sezonului viespilor).

Simon Theakston, directorul executiv al T&R Theakston (sponsor al evenimentului), a declarat: „Denise Mina este o scriitoare fantastic de talentata si The end of the Wasp Season este un castigator meritoriu. […] A fost o decizie grea in acest an, deoarece toate cartile de pe shortlist au fost remarcabile din diverse puncte de vedere, dar sunt incantat sa ii pot inmana trofeul lui Denise, prima femeie care a castigat premiul dupa 2008, pentru aceasta carte obsedanta si cu o atmosfera aparte”.

Alaturi de Denise, pe shortlist, s-au mai aflat si: S.J. Watson cu „Before I go to Sleep” (Inainte sa adorm), S.J. Bolton cu „Now you see me” (Acum ma vezi), Chris Brookmyre cu „Where the Bodies are Burried” (Unde sunt ingropate cadavrele), John Connolly cu „The Burning Soul” (Sufletul care arde) si Steve Mosby cu „Black Flowers” (Flori negre).

Premiul, care a fost  a fost infiintat in 2005, este ales prin votul publicului, dar si cu ajutorul unui panel de experti, format anul acesta din Tom Thorne, actorul David Morrissey si reprezentantul festivalului, Mark Billingham.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s