Lansare de carte – Jacob se hotaraste sa iubeasca (Catalin Dorian Florescu)

Sa facem cunostinta cu Catalin

Nascut la Timisoara, Catalin Dorian Florescu a emigrat in Elvetia la varsta de 15 ani. Dupa studiile efectuate la Zurich, romanul a lucrat mult timp ca psihoterapeut, inainte de a se dedica scrisului in 2001. Jacob se hotaraste sa iubeasca este cel de-al cincelea roman al lui Catalin Dorian Florescu, dupa Vremea minunilorDrumul scurt spre casaMaseurul orb si Zaira, toate aparute, in traducere, la editura Polirom.

„Fara indoiala, Florescu se afla printre cei mai mari povestitori ai generatiei sale“, aflam din ziarul Sächsische Zeitung. Noi inca nu l-am cunoscut, dar ne-am propus sa il citim cat de curand.

Jacob se hotaraste sa iubeasca

Pentru „Jacob se hotaraste sa iubeasca„, Catalin Dorian Florescu a fost premiat de catre Uniunea Editorilor si a Librarilor din Tara Cantoanelor cu Swiss Bookprize 2011, cel mai important premiu care se acorda literaturii din Elvetia. Volumul lui Catalin a fost preferat de juriu pentru “valoarea sa remarcabila”, impunandu-se in fata celor 60 de opere inscrise in cursa. Avem deci motive serioase sa fim nerabdatori si increzatori.

Mai mult, romanul s-a vandut pana in prezent in 47.000 de exemplare (9 editii) si a fost pentru mai multe luni bestseller in Elvetia.

Jacob se hotaraste se iubeasca este o poveste despre dragoste si prietenie, fuga si tradare, care debuteaza la sfîrsitul secolului al XVIII-lea, cand o parte dintre locuitorii provinciei Lorena pornesc in cautarea unei vieti mai bune si ajung, dupa un drum primejdios, in Banat. Ca si in celelalte carti ale sale, o parte semnificativa a actiunii are loc in Romania, in satul Tomnatic, din judetul Timis.

Catalin Dorian Florescu a mai obtinut un premiu oferit de orasul Zurich – „Un an platit”, dar si prestigiosul Premiu literar „Josef von Eichendorff” pentru intreaga opera literara.

Lansarea editiei in romana

Editia in limba romana a romanului va aparea la Editura Polirom in luna octombrie a acestui an, in traducerea Marianei Barbulescu, si va fi lansata la Targul de Carte Gaudeamus (21-25 noiembrie 2012). Romanul va fi disponibil si sub forma de eBook.

„Catalin Dorian Florescu este Povestitorul innascut. Ceea ce ne prezinta Florescu in cartea lui, cu impetuozitate narativa, este o istorie a violentei si a tradarii, a saraciei si a intristarii, a foamei si a setei“ – Neue Zürcher Zeitung.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s