Biblioteca Centrala din Bristol

Atunci cand vezi Biblioteca Centrala din Bristol, e greu sa crezi ca incaperile sale sunt pline de rafturi cu carti; mai degraba iti imaginezi printi si printese stand la mese somptuoase, luand ceaiul de la ora 5.

Cladirea istorica, situata in partea de sud a Colegiului Green din Bristol, adaposteste insa cele mai importante colectii ale bibliotecii publice din oras.

Construita in 1906, de catre Charles Holden (care si-a castigat acest drept printr-un concurs arhitectural), designul cladirii a fost influent in dezvoltarea arhitecturii edwardiene libere. Biblioteca a fost desemnata de catre Comisia Cladirilor Istorice si a Monumentelor din Anglia ca fiind o cladire listata de grad I. O cladire listata, in Marea Britanie, este o cladire ce a fost trecuta pe Lista statutara a cladirilor de interes special arhitectural sau de interes istoric.

In contrast cu exteriorul, interiorul este in mare parte clasic, fiind folosite extensiv bolte rotunde, arcuite, precum se poate vedea in imaginea de mai sus.

De asemenea, marimea cladirii a creat nevoia de transmitere a luminii naturale in interior, astfel incat Holden a folosit panouri de sticla, acoperisuri de sticla, panouri pe podea sau „skylights”, mici bolte de sticla, prin care intra lumina de afara.

Astfel, Biblioteca Centrala din Bristol este, pe langa o resursa pretioasa pentru studenti, o atractie turistica importanta.

Deci, daca sunteti vreodata intr-un circuit prin Anglia, nu ratati orasul Bristol si aceasta deosebita biblioteca – una dintre cele mai frumoase din lume.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s