Judging a book by its cover (5) – Coralie Bickford-Smith

Coralie Bickford-Smith este unul dintre designerii nostri preferati pentru coperti si cu siguranta unul dintre cele mai importante talente ale celor de la Penguin. (curios cum nu e un scriitor, nu?)

Dintre toate design-urile sale, vrem sa va aratam, cel mai mult si cel mai mult, colectia marilor clasici de la Penguin. Undeva intre tapet Victorian si modern, minimalist, cum spun cei de la Brainpickings, desenele elaborate ale acesteia au un farmec obsesiv, usor psihedelic.

coralie_stack penguin

„Coperta se afla acolo pentru a servi continutului, astfel incat continutul trebuie luat in considerare. Maniera si masura in care continutul este reprezentat pe coperta variaza, desigur -uneori poate fi ceva pripriu cartii, alte ori poate fi mai putin evident sau poate fi numai o sugestie, un ton, o stare de spirit”, spune aceasta.

coralie_stack penguin 2

Coralie a studiat tipografie si comunicare grafica la Universitatea Reading, iar creatiile sale au aparut in publicatii importante precum Vogue, New York Times si The Guardian. Copertile sale includ adesea un omagiu adus epocii de aur a ilustrarii si, de asemenea, diferitelor miscari de arta din ultimii 150 de ani.

Coralie Bickford-Smith

„Clasicii vor avea intotdeauna un loc special in inima mea, deoarece in colectiile clasice am reusit cateva rascoale cu ideile mele si am scos cateva serii de carti uimitoare. Dar, de obicei, concep design-uri si pentru carti noi, in paralel cu ceea ce fac pentru cartile clasice”, spune Coralie intr-un interviu pentru AbeBooks.

O alta colectie a sa, de data aceasta pentru o colectie de carti cu tema culinara (tot a celor de la Penguin), o puteti gasi aici, iar noi o vom urmari indeaproape si sigur vom reveni cu alte design-uri ale acesteia in curand.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s