Lansare de carte – Arhitectura memoriei. Noua frontiera a spatiului sacru (Augustin Ioan)

UTOPIA/DYSTOPIA este un eveniment unde ii putem intalni pe Dorin Stefan si Augustin Ioan, doi dintre cei mai importanti arhitecti romani ai momentului. Evenimentul va avea doua parti, o expozitie a doua proiecte arhiteturale importante si lansarea volumului Arhitectura memoriei. Noua frontiera a spatiului sacru” a lui Augustin Ioan.

Unde? MNAC Bucuresti

Cand? Vineri, 25 ianuarie 2013, incepand cu ora 18:30

Expozitie

Expozitia va prezenta “Experimentul Taiwan Tower” (2010-2012) de Dorin Stefan si proiectul pentru Catedrala Patriarhala de Augustin Ioan (varianta care a castigat concursul international pentru Catedrala Patriarhala din 2002), in pandant cu realizarile arhitectonice ale comunismului istoric, in “Architecture and Power” sinteza filmica de Augustin Ioan si Nicolae Margineanu (1992).

Se vizeaza o demonstratie suficient de clara a balansului intre posibilitatile idealitatii utopice si alegeri agravante dystopice. Avem, deci, in Romania autori/arhitecti/artisti capabili de splendide “utopii”, desi puterea ramane in mainile mediocritatii si prostului gust.

In comunism, ca si acum, arhitectura ramane cheie majora in decodarea potentelor, latentelor, realizarilor si esecurilor unui popor.

Lansare de carte

Arhitectura memoriei. Noua frontiera a spatiului sacru 

Vernisajul va fi urmat de lansarea cartii lui Augustin Ioan “Arhitectura memoriei. Noua frontiera a spatiului sacru”.

Volumul, publicat de Igloo media, exploreaza dimensiunile arhitecturii memoriei: de la arhitectura memoriala, destinata sa aduca aminte, sa co-memoreze in spatiul public evenimente, de regula violente si tragice, la arhitectura in relatie cu timpul in general, in sensul statutului sau de condensator temporal.

 

Ne vedem acolo 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s