Experimentele artistice ale lui Evy Jokhova

Pana de curand aceasta arta imi era atat de nefamiliara. Cand am „dat peste” primul sculptor in carti am crezut ca am in fata unul dintre putinii artisti cu astfel de indeletniciri neobisnuite si extravagante. Dar, saptamana dupa saptamana descopar alti artisti cu indeletniciri similare. Si, iata, noua mea descoperire: Evy.

SONY DSC

Evguenia Jokhova aka Evy Jokhova este o pictorita / o producatoare de carti. Preocuparile practicii ei sunt fantezia si povestile. Ea creează lumi fantastice prin intermediul unor medii diferite, axandu-se pe evadare prin imaginatie. Estompand granita dintre real si imaginar, Evy metamorfozeaza obiecte banale de zi cu zi in oameni si animale creand lumi fantastice, peisaje de vis si creaturi imaginare.

SONY DSC

Practica ei se bazează pe un interes in sociologie, cu privire la modul in care nevoile dicteaza lumile care sunt create si modul in care indivizii sunt formati de mediul in care traiesc.

SONY DSC

Munca ei exploreaza spațiul si forma pe care o ia pentru noi – spatiul in arhitectura, notiunea de „acasa” si constructia de locuinte, atat in lumi reale, cat si fictive.

Prin munca ei incearca sa duca la constientizarea nevoii de inventii care sa porneasca dintr-o fantezie neingradita, defineste momentul in care granita dintre real si imaginar se estompeaza.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s