CONCURS: Castiga cartea Emotia de Mirela Stanciulescu

emotia mirela stanciulescuAm tot vorbit in ultima vreme despre autori straini si m-am gandit ca a venit momentul sa ne intoarcem putin spre Romania.

Momentan, voi face asta printr-un concurs, mai exact, oferind cartea „Emotia” de Mirela Stanciulescu.

Concursul se desfasoara pe pagina de Facebook, astfel incat puteti gasi toate detaliile AICI.

Romanul „Emotia” a fost unul dintre cele 5 romane finaliste ale concursului literar Augustin Fratila din 2012. Este povestea unei adolescente de 17 ani a carei fascinatie pentru literatura o face sa isi doreasca sa fie parte din acest fenomen, sa devina si ea scriitoare.

„O adolescenta inteligenta si solitara, atrasa de literatura si de nori, Clara, care isi doreste sa devina scriitoare, adoarme si se trezeşte nu chiar gandac, ca personajul lui Kafka, dar ceva asemanator si anume o femeie obisnuita, doamna Ionescu. Acest dezastru al unei vieti, pe care nu-l observa si nu-l deplange nimeni, este subiectul tulburatorului roman Emotia, scris de mereu surprinzatoarea prozatoare si traducatoare Mirela Stanciulescu.
Multi oameni din vremea noastra adorm la fel, adica au un moment de neatentie in biografia lor, si se trezesc transformati iremediabil in indivizi prozaici. Clara insa isi aminteşte la un moment dat, ca pe o frantura de melodie, trairea din adolescenta si face imposibilul pentru a redeveni ea insasi.
Romanul este admirabil scris (cum nu prea se mai scrie azi). Autoarea foloseste parca o pensula chinezească extrem de fina pentru portretizarea personajelor si descrierea situatiilor.
In ceea ce ma priveste, cred ca aceasta carte poate declansa in literatura romana o miscare mai generala de redescoperire a sensibilitatii. Titlul ei, Emotia, are pentru mine valoarea unui program estetic.“ (Alex. Stefanescu)

Un gând despre „CONCURS: Castiga cartea Emotia de Mirela Stanciulescu

  1. Buna,as dori sa particip la concurs.spun asta aici pentru ca de 2 zile facebook-ul nu ma lasa sa mai dau comentarii paginilor.Nu inteleg de ce.am dat like si share postarii,iar paginii i-am dat like mai demult.sper sa ma „primiti”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s