Societatea cititorilor urbani te invita la lectura

Joi seara, pe la 8, cand strazile din centru vechi incepusera sa devina neincapatoare eu m-am retras in Merci Charity Boutique, la prima intalnire a Societatii cititorilor urbani.


Cand m-a invitat Oana, mi s-a parut ceva complet rupt de realitate, sau de realitatea mea, ceva cu care eram familiara doar ca si concept si din filme, in care femei plictisite de peste 35 de ani, pseudointelectuale, mimeaza interesul pentru lectura doar pentru a avea o ocupatie in afara vietii lor de…casnice. Din fericire, nu a fost nimic asemanator 🙂


daniela oana

 

Totul a fost pus la cale de Oana (pe care o puteti citi aici si cateodata aici 🙂 ) si Daniela, care au strans cativa pasionati de lectura la un ceai cald, intr-unul dintre cele mai cosy locuri in care am fost in ultimul timp 🙂


Prima intalnire a fost mai mult „o recunoastere”, o „punere la cale” sau un „preview”. Cartile despre care se va discuta in cadrul intalnirilor vor fi, in mare parte, scrise de autori romani. Daca alegem autori contemporani poate vom avea chiar si ocazia sa-i intalnim in cadrul acestor intalniri.
DSC_0360
Pentru data viitoare (9 mai, ora 20:00) cartea propusa este: Viata pe un peron de Octavian Paler. In cadrul intalnirii vom impartasi idei cu privire la aceasta carte, la personaje, la epoca in care a fost scrisa, vom citi pasajele noastre preferate…


Urmatoarele carti propuse pentru lista de lectura (care nu sunt insa batute in cuie) sunt: Frumosii nebuni ai marilor orase, Fanus Neagu – 21 mai; Nunta in cer, Mircea Eliade – 4 iunie; Panza de paianjen, Cella Serghi – 18 iunie. Cartile se pot procura la fiecare intalnire sau individual.
Dupa cum puteti observa, ne vom intalni cam de doua ori pe luna 🙂


Dar sa revenim la prima intalnire, deoarece inca nu v-am spus nimic despre invitatii pe care i-am avut.
DSC_0376

Primul a fost Radu, care ne-a povestit ce inseamna lectura pentru el, iar, cel de-al doilea, Jean –Lorin Sterian – de la Lorgean Theatre.

Iata si recomandarile lui Radu:

  • Literatura fantasy – Robin Hobb: Assassin’s Apprentice (a fost publicata si tradusa si de Nemira), exista o trilogie a aceluiasi autor si alte carti din zona fantasy scrise tot de el
  • Scriitorii francezi – Albert Camus: Strainul, J.P.Satre, Kundera, Boris Vian: Iarba rosie,  Hollebeque, Frederic Beigbeder: Egoistul romantic, Dragostea dureaza trei ani.
  • P.J. Wodehouse – Jeeves (short stories)
  • Poezie: V. Voiculescu, G. Bacovia, C. Baudelaire, P. Neruda
  • Scriitori romani: Neagu Djuvara, Lucian Boia, Dan Lungu: Sunt o baba comunista
  • Eric Emmanuel Schmitt: Oscar sit anti Roz.

Lorgean are un proiect foarte interesant, Lorgean Theatre. Aici il gasiti pe Jean Lorin Sterian si aici puteti sa mergeti la Teatrul din Sufragerie – Lorgean Theatre pe care il desfasoara … la el acasa.

Cam atat despre prima intalnire a Societatii cititorilor urbani. Daca vreti sa veniti la urmatoarea intalnire dati un mail la oanna.vasiliu@gmail.com. Ne vedem acolo 🙂

CSC_0395


Putin despre Asociatia Merci Charity Boutique 🙂


Asociatia Merci Charity Boutique a inaugurat in octombrie 2012, in Bucuresti, pe strada Smardan numarul 13, la etajul 1 (deasupra cafenelei French Bakery din Centrul Istoric), primul concept store caritabil din Romania. In acelasi spatiu coexista o ceainarie culturala, un anticariat cu decoratiuni si obiecte de arta, precum si un magazin cu haine si accesorii.

Banii stransi sunt donati catre cauze medicale, in mare parte, cazuri mici, in care noi putem sa facem cu adevarat diferenta. Este un concept frumos, atipic pentru Romania, care sper sa aiba o viata cat mai lunga si sa inspire si alte astfel de proiecte.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s