Seara japoneza dedicata lui Yasushi Inoue

Astazi, 24 aprilie, ora 19.00 Libraria Humanitas Cismigiu va gazdui o noua seara japoneza dedicata, de această data, scriitorului Yasushi Inoue si lansării nuvelei Pusca de vanatoare in colectia “Raftul Denisei”, colectie coordonată de Denisa Comanescu la Editura Humanitas Fiction.

La intalnire vor participa: Angela Hondru, cunoscut niponolog, Elisabeta Lasconi, critic literar si Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane din Bucuresti. Moderatorul intalnirii va fi Raluca Popescu, redactor-sef al Editurii Humanitas Fiction.

Yasushi InoueOpera lui Yasushi Inoue cuprinde peste patruzeci de romane, optzeci de nuvele, un mare numar de proze scurte, mai multe volume de poezii, eseuri si insemnari, jurnale de calatorie, volume de estetica si critica literara. Acesta s-a impus ca prozator abia la varsta de patruzeci si doi de ani, cu impresionantele nuvele Pusca de vanatoare si Lupta de tauri.

Tradusa pentru prima data din japoneza de Angela Hondru, Pusca de vanatoare este o proza poetică devenita clasica, de o intensitate emotionala extrema, in care insingurarea orientala nu poate fi atinsa nici de iubire si nici de moarte.

„O proza delicata ca o petala de cires, o opera fantomatica ce aluneca deasupra aparentelor lucrurilor pentru a le patrunde mai bine misterul: Yasushi Inoue este scriitorul cel mai limpede si enigmatic al literaturii secolului XX.“ Lire

Seara se va incheia cu o prezentare de chimonouri sustinuta de Laura Karaman, designer vestimentar – atelierul Tenshin.

Vom putea, astfl, admira urmatoarele chimonouri: chimono din matase, stil Iromuji, folosit in general la ceremonia ceaiului; chimono mon-tsuki, stil formal de chimono ce are mon – insemnele familiei – imprimat pe spate in zona cefei; chimono de nunta vechi de peste 100 de ani, cusut cu fir de aur; chimono in stil Houmongi, pictat manual si Yukata, imbracaminte neoficiala din Japonia.

Laura Karaman este licentiata in design vestimentar in cadrul Universitatii de Arte Bucuresti, specialitatea Moda. Preocupata de cultura si traditia japoneza, a creat impreuna cu Cristiana Buzila conceptul vestimentar al branduluiTenshin.

seara japoneza

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s