Lansare de carte – Cele sapte vieti ale lui Felix K. (Jan Koneffke)

Jan Koneffke isi va lansa romanul „Cele sapte vieti ale lui Felix K.” la Bookfest, sambata, 1 iunie, ora 13.30.

cele-sapte-vieti-ale-lui-felix-k_1_produs

 

Prozator, poet si jurnalist, Jan Koneffke locuieste in Viena, Bucuresti si Maneciu :), impartindu-si timpul intre Romania si Austria. Jan Koneffke a copilarit in Neu-Isenburg, Braunschweig si Darmstadt. Dupa terminarea liceului a studiat filozofia si germanistica la Freie Universität, in Berlin. Acolo a avut primele intalniri cu scriitori germani de limba romana, precum Ernest Wichner, Herta Müller ori Richard Wagner.

In 1988 debutează cu microromanul Vor der Premiere, urmat de volumul de versuri Gelbes Dienstrad wie es hoch durch die Luft schoss (1989). In 1995 primeste bursa Villa Massimo, care ii ofera posibilitatea sa locuiasca la Roma timp de sapte ani. In urma unei calatorii in Bulgaria, publica in 1999 volumul de proza scurta Gulliver in Bulgarien. In 2000 ii apare Paul Schatz im Uhrenkasten, roman foarte bine primit de critica literara germana. In 2003 Jan Koneffke se muta la Viena, unde, intre 2004 si 2007, este coeditor al revistei Wespennest. In 2004 publica un nou roman care se bucura de aprecierile criticii si publicului, Eine Liebe am Tiber, aparut in 2007 in limba romana, la Editura Humanitas, sub titlul O iubire la Tibru. In 2008, ii apar cartea pentru tineret Die Sache mit Zwille si un nou roman, Eine nie vergessene Geschichte, intampinat cu entuziasm de Günter Grass. Urmeaza in 2009 un volum de lirica pentru copii, Trippeltrappeltreppe, iar, in toamna lui 2011, Cele sapte vieti ale lui Felix K. (Die sieben Leben des Felix Kannmacher), un fascinant roman despre Romania interbelica.

Jan Koneffke a fost distins, intre altele, cu premiile Leonce und Lena, Friedrich Hölderlin, Offenbacher, Usedomer, iar in China a primit premiul pentru cel mai bun roman tradus din germană in 2004. Cartile lui Jan Koneffke au fost traduse in italiana, olandeza, bulgara, romana si chineza. Locuieste la Viena, Bucuresti si Maneciu, impartindu-si timpul intre Germania, Austria si Romania.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s