The Masterpiece Experience – primul mix de orchestra traditionala si virtuala

Da, ati citit bine.

Nu suntem intr-un film SF si, totusi, cateodata asa ma simt.

Am citit de doua ori anuntul concertului, m-am frecat putin la ochi, am mai citit o data🙂

The Masterpiece Experience – un nume SF pentru o experienta SF.

La Sala Palatului, pe 27 aprilie, vom avea ocazia sa ascultam un mix intre o orchestra traditionala si o orchestra virtuala, generata de calculator. Sonoritatea a peste 320 instrumentisti se va auzi in concert. 45 instrumentisti vor fi fizic prezenti, iar restul de 275 instrumente vor fi generate in timp real. In premiera mondiala iPad-ul, iPhone-ul si electroencefalograful vor fi folosite de producatorul, dirijorul, pianistul-informatician Ciprian Costin ca instrumente muzicale sau mijloace de a potenta muzica simfonica.

Este a treia editie a spectacolului in Romania si de data aceasta ne aduce in prim plan o poveste science-fiction cu narator, inspirata din ”Odiseea” lui Homer. Toate piesele muzicale din concert, muzica de trailere scrisa de Thomas Bergersen si muzica de film compusa de Hans Zimmer (”The Dark Knight”/ “Cavalerul negru” si ”Interstellar”/“Interstellar – Calatorind prin Univers”), fac parte dintr-o poveste de dragoste, de razboi, ce reuneste mai multe culturi si prezinta societatea umana dintr-o perspectiva unica. Recrearea in concert a pieselor muzicale este realizata in colaborare cu celebrul compozitor castigator al Premiului Oscar Hans Zimmer pentru ”The Dark Knight” si Thomas Bergersen.

 

„Aducem orchestra simfonica in secolul 21 prin combinatia dintre acustic si electronic”, spune creatorul si producatorul show-ului, Ciprian Costin.

Rareori am fost atat de curioasa. Rareori ceva atat de cunoscut – precum muzica de film, experienta unui concert – se transforma in ceva nou si diferit, se metamorfozeaza.

 

Nu putem sa ne imaginam scenele filmelor noastre preferate fara coloana sonora din spate. Nu putem sa vedem armatele din Stapanul Inelelor pornind la lupta fara sa auzim in acelasi timp ritmul muzicii, perfect acordat cu actiunea, cu pasii personajelor, cu privirile lor. Acum vom experimenta ritmurile atat de cunoscute sub o alta forma. Ne vor inconjura si vom simti trepidatiile muzicii, iar imaginile vor exista numai (poate) la noi pe retina.

Mi-ar placea sa continue acest trend si in urmatoarele editii sa apara si alte soundtrack-uri.

Poate unele din vremea cand inca nu existam:

Poate unele din ani recenti:

 

Daca sunteti inca nehotarati, cred ca trailer-ul evenimentului va inclina decisive balanta:

 

Iar biletele le puteti achizitiona de aici: http://rezervari.vreaubilet.ro/event.php?id=6740 Sunt intre 80 si 300 RON, deci pentru toate buzunarele🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s